КатегорииНедвижими имоти

Жилищен комплекс от затворен тип – мечтаният дом

Затворените жилищни комплекси с контрол на достъпа придобиват все по-голяма популярност сред клиентите, търсещи да закупят жилище.
На какво се дължи тази тенденция?

Сигурност и спокойствие
Едни от водещите фактори при покупката на жилище в затворен комплекс са сигурността и спокойствието, които той предоставя на своите обитатели.
На първо място, контролът на достъпа, осъществяван чрез пропускателен режим, в допълнение, сигурността посредством услугите на видеонаблюдение в център на охранителна фирма или жива охрана, гарантират комфорта на живущите.

Облагородена заобикаляща среда
Характерно предимство на комплексите е облагородената заобикаляща среда и високото ниво на изпълнение на общите части, както и изградената пътна инфраструктура, високия процент изпълнено озеленяване, изградената социална среда за отдих и детски площадки.
В някои от по-големите комплекси се наблюдават ексклузивни удобства като търговски център, ресторант, фитнес, басейн.
Сред водещите предимства на комплексите са и изградения социум, което допринася за сплотеността и разбирателството сред живущите, както и големия брой паркоместа.

Качествена поддръжка на общите части
Друга характерна черта на комплексите е обвързващата такса поддръжка, която част от клиентите определят като недостатък, но благодарение на нея, се гарантира качествената поддръжка на общите части.

Ниска плътност на застрояване и нискоетажни сгради
По-голяма част от комплексите са с малък процент на застрояване на площта и нискоетажни сгради, което допълнително благоприятства утопията на мястото.

Бърз достъп
По-голяма част от комплексите имат достъп до основни пътни артерии, които благоприятстват бързото придвижване на живущите.
Недвижимите имоти са се утвърдили като надеждни и дългосрочни през хилядолетията и интересът към тях остава постоянен . Затворените комплекси и предимствата, които предлагат – спокойствие, сигурност, зеленина, въздух, приятелска среда, място, в което децата спокойно да растат и играят, благоприятстват за реализирането на по-високи наемни нива и по-висок процент на възвращаемост.
Ако искате да научите повече, свържете се с нашите консултанти, които ще ви помогнат да направите успешна инвестиция с покупката на недвижим имот.