КатегорииНедвижими имоти

Недвижимите имоти са желаната инвестиция у нас

Недвижимите имоти са желаната инвестиция, когато става въпрос за ръст на капитала. Те са се утвърдили като надеждни и дългосрочни през хилядолетията и интересът към тях остава постоянен.
Голяма част от днешните милионери са започнали своя бизнес именно от сферата със сделки с имоти. След години опит и натрупването на немалък капитал, някои от тях стават лектори, изнасящи научни семинари по темата, писатели, собственици на водещи компании в бранша. Примерите, от които може да се поучим са много.
Представяме ви 3-ма успешни милионери, стартирайки бизнеса си с покупката на недвижим имот. Общото между тях е, че залагат на модела за покупка на имот при нововъзникващ пазар и изчакват подходящия момент, за да реализират неговата продажба, т.нар. стратегия за купуване и задържане на реализацията.

1. Сидни Торес
Сидни Торес прави първата си инвестиция в недвижим имот през 1997 г..Печелейки малко над 25 000 долара годишно от работата в местна строителна компания, в допълнение с многобройните смени извънреден труд, успява да изкарва между 35 000 – 40 000 долара годишно. Инвестира средствата в покупката на първия си недвижим имот, с което поставя началото на бизнеса си – създава своя фирма за ремонт, като сега дори има и свое собствено телевизионно предаване – „The Deed”.
Освен това, г-н Торес разширява портфолиото си в търговски недвижими имоти, притежавайки луксозен бутиков хотел и един от най-добрите морски курорти на Бахамите. Той управлява над 25 компании (повечето от които са в индустрията за недвижими имоти) и има 150 служители.
Положил началото на бизнеса си с покупката на недвижим имот, Сидни Торес се превръща в сериен предприемач, изградил империя.

2. Шон Конлон
Шон Конлън е ирландски имигрант, който се установява в Чикаго през 1990 г. Той започва своята американска мечта, като работи като помощник-портиер. След няколко години неуморна работа – почистване на подове през деня и боядисване на стени през нощта, ирландският почитател на недвижимите имоти успя да спести достатъчно пари, за да купи първия си апартамент. „Разбрах доста бързо, че недвижимите имоти са осезаем път към богатството“, казва Конлън .
Страстта на Шон към имотите, му дава възможност да започне работа като консултант в брокерска фирма за недвижими имоти през 1993 г., което му позволява да продължи да се занимава с имоти, докато не спечели първия си милион през 1996 г., благодарение на купуването на ниски цени и и високите продажби в точното време. През 2000 г. ирландският инвеститор основава собствена компания Conlon & Co., бутикова фирма за инвестиции в недвижими имоти. Той също така стартира Sussex & Reilly, високотехнологична фирма за недвижими имоти, която нарасна до над 300 служители.

3. Чарлз Кадоган
Чарлз Кадоган, 8-ми граф Кадоган, има впечатляващо портфолио от недвижими имоти на стойност над 6 милиарда долара, датиращо от стотици години до днес. Богатството на графа всъщност се е увеличило значително благодарение на прилагането на стратегията на задържане. Прилагайки я, той увеличава стойността на имотите си в Лондон. Съвместно с нея, преустройството, което прави на улица Sloane, една от най-оживените търговски улици в Лондон, както и реставрацията на един от значителните му имоти и последвалата препродажба, допринася за натрупването на голямото му богатство.
От примерите става ясно, че недвижимите имоти предоставят безкрайни възможности – независимо дали закупувате имота с цел да го ползвате и след години да реализирате сделка, директно да го препродадете след покупката му, да го реновирате и след това да го препродатете или отдадете под наем, вашата инвестиция расте.
Позволете ни да ви помогнем да направите инвестицията си в недвижим имот успешна.
Свържете се с нас.

Източник:
www.reinvest24.com