КатегорииАнализи

Защо да ползваме агенция за недвижими имоти при закупуване на имот в София?

Честито, взели сте решение да си закупите имот в София! А сега накъде? Две от най-големите предизвикателства, след предприемането на това важно събитие са – в коя част точно да се сдобиете със свой имот и с коя агенция на недвижими имоти в София да се свържете за съдействие.

Препоръчваме ви да потърсите професионална помощ при покупка на жилище, защото ако тръгнете да действате сами, можете лесно да бъдете подведени. Обявите за продажба на апартаменти в София са десетки хиляди, ала много от тях крият капани.

Какви са предимствата да работите с агенция за недвижими имоти в София

Като за начало вие имате до себе с партньор, който се грижи за вашите интереси в сделката за покупко-продажба. В агенциите за недвижими имоти повечето брокери са професионалисти с голям опит и са минали през различни казуси, което означава, че те ще могат да реагират на всяка ситуация по най-добрия начин. Освен това разчитайки на агенция за недвижими имоти, а не на частни брокери, вие имате до себе си човек, който работи в екип и може лесно да включи и други професионалисти при нужда в сделката. Бидейки част от компания, брокерът, който ви представлява също така, ще подходи още по-професионално и сериозно към вас като клиент, тъй като се грижи не само зад собствения си имидж, а и за имиджа на съответната агенция за недвижими имоти, която представлява.

Пазарът на недвижими имоти в София е доста динамичен и конкурентен и вие се нуждаете от човек, който не просто има голям набор от знания, а и контакти с различните институции и специалисти – оценители на недвижими имоти в София, добър адвокат на недвижими имоти, нотариуси, юристи и т.н. Такива брокери можете да откриете основно в добрите агенции за недвижими имоти в София.

С какво точно може да ви помогне брокер от агенция за недвижими имоти в София

Добрите брокери имат широк набор от компетенции, както и личностни умения, чрез които ще съумеят:

  • Да ви препоръчат локация при избор на имот;
  • Да ви консултират относно вида на строителството – ново, старо, реконструкция, като ви обяснят в детайли всички плюсове и минуси на съответния тип и конкретния имот (ако вече имате вече наум конкретен имот);
  • Да ви помогнат в преговорите за покупка на имота, така че да получите максимално добро условия;
  • Да ви помогнат с изчисляване на бюджета, опциите за финансиране на покупката и дори в някои случаи да ви издействат преференциални условия при вземане на банков заем или ипотека;
  • Да ви съдействат с цялата документация по сключване на сделката;
  • Да ви насочат към добър адвокат на недвижими имоти в София, да ви свържат с нотариус, оценител и други специалисти, които участват в процеса на покупко-продажба на недвижими имоти;
  • Да ви предупреди за потенциални рискове, както и за некоректно поведение или уловки в изискванията на купувача, при възникването на такива.

На практика, сами виждате, че за покупка на недвижими имоти в София, категорично се нуждаете от професионална помощ, благодарение на която ще спестите време, нерви, средства и усилия.

Недвижими имоти София

Как да се свържете с брокер/агенция на недвижими имоти в София

След като си изберете кой да ви представлява в сделката за покупка на имот, можете да инициирате диалог с агенцията, като пишете на имейла, посочен в сайта ѝ, попълните форма за връзка (ако има такава) или директно позвъните на посочения телефон. В случай, че искате да работите с конкретен брокер от агенцията, но няма негови контакти в сайта, изрично споменете, че настоявате той да ви представлява при покупката на имот.

Как да откриете коректните агенции за недвижими имоти

Както вече споменахме, високо квалифицираните брокери, са в добрите агенции на недвижими имоти в София. Конкуренцията при агенциите е голяма, така че трябва да направите внимателно проучване преди да се спрете на конкретна.

Ако просто започнете да търсите в интернет или се огледате в някакви разлепени листовки и табели на брокерски къщи, има вероятност да попаднете на некоректни агенции за недвижими имоти в София. В случай, че се чудите, няма официален черен списък на агенции за недвижими имоти, който да ви улесни при избора, макар че в онлайн пространството по форуми и в някои блог-материали може и да бъдат посочени конкретни имена на агенции с лоша репутация.

Най-добрият начин да намерите надеждна агенция за недвижими имоти е като попитате познати или доверени хора. Препоръките и положителните оценки и ревюта на агенции и брокери на недвижими имоти са доста по-сигурен вариант от произволното търсене или сляпо доверяване на рекламите на предлаганите агенции.

Друг знак, че агенцията за недвижими имоти е надеждна, е нейният уебсайт. В онлайн пространството има различни сайтове на недвижими имоти с обяви за продажба на апартаменти в София. Някои от тях са на портали на имоти, други са на агенции, които качват обявите в своя сайт. Ако уебсайтът е добре направен, има богата информация, има посочени контакти и дори качени лицензи/грамоти/отличия, то тази агенция е представителна и легитимна.

В случай, че разглеждате сайтове само за имоти, обърнете внимание на обявите за продажба на апартаменти в София и най-вече коя агенция ги е обявила. Много от по-големите агенции имат повече обяви, качени не само в собствения си уебсайт, но и в други сайтове за недвижими имоти в София.

И не на последно място, разгледайте предлаганите услуги от агенциите за недвижими имоти в София. Добрите агенции за недвижими имоти предлагат пълно обслужване, така че да ви улеснят максимално. Ние от Yepp.bg обещаваме не само да открием подходящия апартамент в София за вас, а и да се погрижим за цялата документация, свързана със сделката за покупка (юридически консултации, пазарна оценка, специализирани документи и др.). Също така при желание от ваша страна можем да ви консултираме за технически и интериорни детайли, както и довършителни работи по имота и да ви съдействаме за банково финансиране на преференциални условия. Имаме напълно прозрачна политика, като не взимаме никаква такса за покупка на имот от купувача. Целта ни е вие да останете доволни и да се сдобиете с желания имот в София. Свържете се с нас и нека открием вашия дом още сега!