КатегорииАнализи

Има ли апартаменти в София до 20000 евро?

Една от мечтите на почти всеки българин е да има свое собствено жилище. Това не е лесно постижимо особено в столицата, тъй като цените на недвижимите имоти в София са едни от най-високите в страната.

И все пак – взели сте решение да се сдобиете със свой дом и сега трябва да действате за неговата реализация. Едно от първите неща, които трябва да направите, е да разгледате сайтовете на агенции за недвижими имоти в София. В много от тях ще откриете публикувани обяви за продажба на жилища и така ще придобиете реална представа какви са цените на пазара на недвижими имоти в София. Ако имате бюджет, можете да търсите още по-целенасочено като ползвате ключи думи като „апартаменти в София до 20000 евро“ например.

Стойността на един имот зависи от различни фактори – ново или старо строителство, локацията на имотът, чия собственост е, дали става въпрос за продажба на зелено, каква е квадратурата му и т.н. Също така преди покупка трябва да решите дали ще ползвате посредник – агенции за недвижими имоти в София или ще правите директна покупка от собственика.

Ново или старо строителство – кое излиза по-изгодно?

Съвсем логично е да се насочите към ново строителство – сградата не е експлоатирана от дълго време (или е чисто нова), визията ѝ е по-лъскава и по всяка вероятност не се нуждае от ремонтни дейности. Всички тези неща са предпоставка продажба на недвижими имоти в София тип ново строителство да са значителни по-скъпи. Ако си търсите жилище в сграда построена в последните няколко години, то се пригответе за по-сериозна инвестиция.

Продажба на апартаменти в София старо строителство можете да откриете на много места. Дори цената да ви изглежда атрактивна на пръв поглед, имайте предвид, че може да се наложи да извадите немалка сума за ремонтни дейности не само на жилището, а и на сградата и на финала тази покупка да ви излезе доста скъпа. Освен това цените на недвижими имоти в по-централните квартали на София са високи без значение от типа строителството, така че вземете предвид и локацията.

Апартаменти в софия до 20000 евро

Къде недвижимите имоти в София са най-скъпи?

Силно определящ фактор за крайната стойност на един имот в столицата е неговата локация. Ако търсите апартаменти в София до 20000 евро, със сигурност забравете за южните и централните квартали. Цената на имот в района на Докторски паметник е около 2400 евро/кв.м., а в центъра се движи в диапазона на около 1900 евро/кв.м.

На пазара за недвижими имоти в София е високо търсенето на апартаменти в южните квартали, кв. „Витоша”, “Малинова долина”„Студентски град” и „Младост”, където цените са средно около 1200-1500 евро/кв. м. Веднага може да изчислите, че за 20 000 евро можете да си купите място, което е не по-голямо от 20-26 кв.м., което изключва дори продажби на евтини боксониери в София.

Гарсониера в София Младост също ще ви излезе повече средства, макар кварталът да е по-краен. Заради своята инфраструктура, близост до околовръстното шосе, бизнес комплекси и метростанции, Младост поддържа цени около 1500 евро/кв.м.

Продажба на жилища от строителна фирма или частно лице?

Продажба на апартаменти в София от частни лица не е рядкост. Такъв тип сделка спестява плащането на комисионни към брокери и агенции, както от страна на купувача, така и на продавача. Не са малко обявите от типа „спешно продавам двустаен апартамент в София“ или „евтини апартаменти в София от собственик“, които може да откриете в онлайн пространството или залепени на хартия по сгради и дървета, но не им се доверявайте сляпо. При една сделка за покупко-продажба на имот се изисква сериозна подготовка на документация, проверка на имота, пазарна оценка и т.н. и ако нямате специалист, които да ви консултира и да ви съдейства в изготвянето и проследяването им, можете да бъдете измамени. Продавачът гледа само своя интерес и ще ви нарисува „най-добрата картинка“ с цел да продаде имота си.

Продажба на апартаменти в София от частни лица би била във ваш интерес, единствено и само, ако купувате имота от много близък човек или роднина, на когото имате пълно доверие.

Продажба на апартаменти на зелено в София

Тази опция на пръв поглед изглежда изгодна, тъй като плащате някаква сума (често 10-15% от пълната стойност на имота) в началото на сделката с цел сключване на предварителен договор за строителство и покупко-продажба на недвижим имот. По време на строежа до придобиване на акт 16 и завършване на сградата вие доплащате цялата реална стойност на апартамента. По този начин дори да разполагате с малка налична сума в момента, можете да си закупите апартаменти в София до 20 000 евро. В рамките на следващите месеци обаче, ще трябва да осигурите и останалото финансиране на имота, което ще е в пъти повече от първата вноска.

Какъв подход да изберете, за да сте сигурни, че ще намерите желания имот?

За да сте спокойни, че получавате най-добрите оферти и предлаганите имоти в столицата отговарят на всички законови и технически изисквания, по-добре се доверете на агенция за недвижими имоти в София. Така ще получите професионално обслужване и консултация, ще имате до себе си човек, който е специалист в сферата на имотите и се грижи за вашия интерес.

На пазара вече има агенции, които имат ексклузивни условия за своите клиенти като Yepp.bg. Ние ще намерим желания от вас имот и ще реализираме покупката му без да плащате никаква комисиона към нас. Освен това предлагаме пълен набор от услуги като подготовка на цялата документация по сделката, технически преглед на имота, интериорно обзавеждане и проследяване на довършителните работи и пълно съдействие при избора на банкови оферти за финансиране на имота с най-изгодна лихва за вас. Избирайки Yepp.bg, вие избирате надежден партньор и верен помощник в откриването и създаването на вашия дом.