КатегорииАнализи

Можем ли да закупим двустаен апартамент в София до 35000 евро?

Покупката на собствено жилище е сериозно решение, което изисква много време, инвестиции и известни познания в сферата на имотите, дори да се случва с помощта на посредник – брокер или агенция за недвижими имоти. Една от най-желаните локации за установяване в България съвсем логично е столицата, в която кипи най-активен живот, има най-много работни места и опции за развиване на бизнес, и най-високи заплати. Всички тези възможности от друга страна предполагат и по-висок стандарт на живот и разходи. А що се касае до цените на недвижими имоти в София, съвсем спокойно можем да кажем, че и те са сред най-високите в страната.

Покрай пандемичната обстановка у нас икономическото положение на много хора се влоши. Очакваше се и спад в цените на недвижими имоти в София и цялата страна, но значителни разлики за последната година нямаше – напротив, има ръст в цените с около 25% от началото на годината. Това обаче не отказва мнозина да закупят собствен апартамент, било с лични средства или с помощта на кредити. Повечето хора нямат спестени големи суми и нерядко може да чуете запитване дали е възможно да се намери двустаен апартамент в София за сума до 35 000 евро, например. Сумата на пръв поглед не изглежда малка, но нека видим дали стига за жилищен имот с две или повече стаи.

Продава ли се двустаен апартамент в София до 35000 евро?

Ако потърсите в Гугъл двустаен апартамент в София до 35000 евро, по всяка вероятност ще останете силно разочаровани. Ще попаднете на различни сайтове за недвижими имоти , в които се предлагат имоти, но като се задълбочите малко повече, ще откриете, че за подобна сума можете да си закупите не повече от гараж, офис или дори някое малко таванско помещение/ателие под 40 кв. м. в столицата. Покупката на имот не се състои само в избиране на жилище и плащане за него, така че горещо ви препоръчваме да се свържете с коректни агенции за недвижими имоти в София, които да ви помогнат да преминете през целия процес. Не се подвеждайте по обяви за продажба на апартаменти в София от частни лица от типа „Спешно продавам двустаен апартамент в София“, тъй като има голяма вероятност да бъдете подведени. Изключение можете да направите за свой близък или познат, на когото имате доверие и знаете, че самата продажба не крие уловки.

Двустаен апартамент в София до 35000 евро

Какви възможности за покупка на жилище в София имате?

Една от често предпочитаните опции е покупка на апартаменти на зелено в София. Цената им на пръв поглед изглежда доста по-ниска, тъй като сградата няма завършен вид и удостоверение за експлоатация (акт 16). Имайте предвид обаче, че в най-честия случай предплащате първоначално малка сума с цел сключване на предварителен договор за строителство и покупко-продажба на недвижим имот. Повечето продавачи искат първоначалната вноска при продажба на недвижими имоти в София на зелено, която е около 10-15 % от цялата стойност на готовия апартамент. При следващите етапи на изграждане на сградата често по договор се изисква да доплатите поредната част от пълната стойност на жилището. Имайки това предвид, можете да се заблудите, че бихте могли да си намерите двустаен апартамент в София до 35000 евро. Ако обаче сметнете всички плащания до пълно завършване на апартамента, когато ще получите документа за собственост, тази цифрата ще стане значително по-висока. Без значение дали използвате агенции за недвижими имоти в София или директно говорите с продавача, при желание за покупка на апартамент на зелено в София, сумата ще надвиши 35 000 евро, ако си търсите двустайно или по-голямо жилище.

Немалко хора искат да си спестят плащане на комисионна към фирми за недвижими имоти в София и търсят по-директен подход – продажба на апартаменти от собственик. Липсата на посредник може и да излезе малко по-евтина, но пък рисковете са по-големи. Специалистите в сферата на имотите са запознати в детайли с целия процес, необходимите документи и знаят как да пазят вашия интерес. Ползвайки услугите на брокери или агенции на недвижими имоти в София, вие ще си спестите много нерви, време, усилия и ще намалите риска да бъдете подведени.

Кои са най-скъпите и най-евтините квартали в София?

Пазарът на недвижими имоти в София е доста динамичен, но през последното десетилетие се разграничават конкретни райони, които държат по-ниски и по-високи цени на жилищата в тях. Това често е свързано с локацията им, инфраструктурата, близостта им до планина или бизнес зона, училища, болници и т.н. Към момента сред най-скъпите локации за покупка на имот в столицата се нареждат:

  • Докторски паметник – с цена средно около 2400 евро/кв.м.;
  • Идеален център (района около НДК, търговската част на бул. Витоша и ул. Граф Игнатиев ) – около 1900 евро/кв.м.;
  • Иван Вазов – 1800 евро/кв. м.;
  • Лозенец – 1500 евро на кв.м.

Най-евтините квартали в София пък са: Бенковски (968 евро/кв.м.), Модерно предградие (741 евро/кв.м), Орландовци (887 евро/кв. м.) , Обеля и Люлин 2 (867-820 евро/кв.м).

На пазара за недвижими имоти в София е високо търсенето на апартаменти в южните квартали, кв. „Витоша”, “Малинова долина”, „Студентски град” и „Младост”, където цените са средно около 1200-1500 евро/кв. м.

Кой е най-сигурният начин да се сдобиете с желаното жилище в София?

За всяка сфера има специалисти. Ако искате да си закупите жилище, най-добре е да намерите коректни агенции за недвижими имоти в София. Ние от Yepp.bg ви гарантираме, че ще се погрижим за вашия интерес и заедно ще открием идеалния дом за вас. Предлагаме пълно обслужване – от изготвяне на цялата документация, техническо и интериорно консултиране, осигуряване на довършителните работи и съдействие при желание за банково финансиране. И най-важното – при покупка не взимаме никаква такса от вас – 0% такса от купувача! Не се колебайте, свържете се с нас и заедно ще открием вашия дом-мечта.